• galip sayilir bu yolda maglup misali, bu savaş sadece ülkenin yükselmesini ilerlemesini, ve pembe yanakli güleç bir ulus olmamızı sağlar.(bkz: alkol butun guzelliklerin babasidir)
    (bkz: alkol butun komikliklerin anasidir)
  • çok başarılı bir tespit vardır bu konuda.kimin lafı olduğunu hatırlamasam da şu minvalde bir söz olduğunu hatırlayabiliyorum:
    şarabı yemeğe yakıştırırız hangi yemekle hangi şarabın içileceğini ayarlarız.halbuki rakı karakterli içkidir, bir yemek rakıya yakışır veya yakışmaz rakının yemeğe yakışması gibi bir durum sözkonusu değildir
  • kesinlikle karşılaştırılmaması gereken içkiler.aslında içkileri birbirleriyle kıyaslamakta yanlış. hepsinin farklı bir yeri, farklı bir damağı vardır.

    ayrıca (bkz: içmesini bilene içmek bir lutuftur) (bkz: sirkede bir şarap da içmesini bilene)
  • efendim nasıl bir hava yaratıldı ise bir tek "rakı amele içkisidir, şarap ise beyfendi" şeklinde pankart açmadıkları kaldı bazı şaşkınların (bu arada "amele" kelimesini aşağılamak arkadaşların ağızlarına biberli bir şeyler süreceğim).. rakı üzerine bir şey söylersiniz, amanin bunlar hemen atlar "ayy o iğrenç şey mi, ben şarabım ve peynirim ile mutluyum".. hoppala, manyak mısınız siz kardeşim, hiç elma ile armut, rakı ile şarap bir olur mu? onun yeri ayrı, bunun yeri ayrı.. her ikisinin de içilmesi için şartlar var.. öyle her önüne gelen içemez bu zıkkımı, dellendirmeyin adamı..

    hem rakı aşağılanır da şarap aşağılanmaz mı? şarapçı dediğim biraderimin rakı şarhoşundan ne farkı vardır? adamın bir peyniri bilem yok abe elitist maymunlarım benim.. o da şarhoş, sen de (burada aklım nedense ekmek şarap sen ve ben'e gitti ya neyse) ne farkınız var sokakta sekiz çizerken.. ne kadar da beyazsınız kusarken, ah ne kadar da dantellektüelsiniz..
  • pehh, gelelim ikinci devreye.. şarap içenlere "yumuşak" (ve benzeri gerzek) benzetmeler yapmak.. buyrunuz burdan yakınız, nedir kardeşim, şarap içenlere "aman da pek entelmiş kendileri, sen şimdi şarabını içerken fularını da arkaya atıyorsundur ekikiki" muamelesi yapmak.. bunlara sorsanız ya rakı içerler ya bira (diğer içkilerin müdavimleri iseler de benzerdir mevzu).. şarap ancak romantik yemeklerin (ki buna karı kaldırmak amaçlı yemek dicem, yanlış anlaşılacak) içkisidir, onun dışında rakı ile muhabbet, bira ile kafa sallama beraber gider falandır filandır.. bir de hatun kişilere kıyafet giydirirler, "rakı içen hatun harbidir, şudur, budur" diye..

    içki dediğin keyif işidir efendi, öyle rakıyı da içecen, şarabı da devircen.. ama adam gibi içecen, agd olmican, ne demiş eskiler "ehline helaldir, naehle haram".. bak dellendim ben yine..
  • yapılmaması gereken mukayesedir.
    adı geçen içkilerin ikisi de muhabbet içkisidir. renk uyuşmazlığı dışında herhangi bir anlaşmazlıkları olmaz.
    bunlar biradan farklıdır. zira bira içerken saatlerce susulup televizyon izlenebilir, sinek sesleri dinlenebilir ama rakı da şarap da kilitli içkilerdir muhabbetsiz açılmaz, içilmez.
    aralarına vs gibi harfler konulup husumet yaratmak gereksizdir. kardeş gibidirler. budur.
  • gastrit iniz varsa mayalı içkiler şarap bira vs fena yakıyor mideyi rakı votka pek dokunmuyor.ama hem ilaç alıp hem de şarabınızı güzel güzel yudumlayabilirsiniz tabii.
    (bkz: bunlari yazan doktor olamaz)
  • yüzlerce yıldır türk'ün içkisi olarak bilinen şarap'ın
    türk kültürü'ndeki yeri tartışılmaz biçimde çıplak gözle dahi görülürken,

    türklerin 1800'lü yıllarda tanıştığı,
    ortadoğulu arapların içkisi arak'ın
    yani ; rakı'nın bu savaşımı baştan kaybetttiğini bilmeyenlerle
    aynı masada oturup bira bile içmezler "aklın hüküm sürdüğü" yerlerde.
  • dayıma göre, rakı teferruat ister. şarap ise istemez.

    şarabın mezesi yoktur mesela. "nasıl la" demeyin. mesela yemekten önce bi kadeh içersin iştah açsın diye. yemekte içersin. canın çeker bir kadeh doldurursun. ancak rakı öyle değildir. mezesiz gitmez. öyle eline kadehi alıp tv karşısına geçme olayı yoktur.
  • kadehinden midir nedir bilinmez şarap daha feminen bir içki gibi gözükür gözüme. rakı daha serttir. (alkol oranı olarak değil görünüş açısından) şarap daha güzel gözükür göze. velhasıl kelam aynı miktarda içildikten sonra rakı etrafı daha güzelleştirir.
hesabın var mı? giriş yap